Maria doet boodschappen

< Terug naar Portfolio

Deze voorstelling heeft gespeeld op
Culturele Zondagen Utrecht 2015

van & door 
Jet van Helbergen en Linde Schinkel 

regie 
Luc Boyer 

muziek 
T. Merula (1594-1664) bewerkt door Strijbos & Van Rijswijk

8 maart 2015. Over precies 4 weken is het Pasen. Ondanks dat ze wel wat anders aan hun hoofd hebben, zijn Maria en Maria toch naar hun werk gegaan. De etalage moet opgetuigd worden voor de lente- en paasuitverkoop. Terwijl ze hun vooruitziende blik over de winkelstraat laten gaan, vertellen ze hun eigen verhaal. Dat van een ander Pasen.

Stichting La Voix Humaine en VOX Muziektheater bundelen hun krachten. Zoekend naar aansluiting bij vandaag de dag, zingen twee zangeressen eeuwenoude muziek over de treurende Maria’s bij de stervende Jezus aan het kruis.

Maria doet Boodschappen speelt in de etalage van de CKS-Store op de Steenweg, tijdens Kijken, Kijken, Kopen  op Culturele Zondagen Utrecht. Tientallen theatrale acts en muzikale optredens in en rondom winkels en horecagelegenheden veranderen de Utrechtse binnenstad in één groot podium. Voor de vierde keer slaan winkeliers en makers de handen ineen en zetten voor één dag niet alleen zichzelf maar daarmee ook de Utrechtse binnenstad in de etalage. Dagjesmensen en koopjesjagers mengen zich met cultuurzoekers en kunstenmakers. Beleef het mee en laat je leiden en verleiden.