cd Jacob Bijster – liederen

< Terug naar Portfolio

Jacob Bijster (1902-1958) was een componist die vooral bekend is vanwege zijn orgelwerken en zijn in 1959 postuum gepubliceerde Orgelmethodiek. Dat Bijster ook een schat aan kamermuziek heeft nagelaten is minder bekend. Uit dit oeuvre dat zich nog in manuscript bevindt, is een keuze gemaakt voor een cd-uitgave. Het programma vermeld jeugdwerken, maar ook werken uit de periode dat Bijster een gerijpt componist was. 

DOCU Muziekproductie

Hier kunt u een fragment luisteren en de cd bestellen

De werken zijn door drie verschillende pianisten en twee solisten uitgevoerd, die dat voortreffelijk hebben gedaan.
Roel Sikkema – Nederlands Dagblad | recensie downloaden

De uitvoering en opname zijn mooi. De drie pianisten (Christo Lelie, Niek de Vente en Annette Middelbeek) doen voor elkaar niet onder. Ook violist Edwin Blankenstijn en sopraan Linde Schinkel leveren goed werk. En het boekje, inclusief goed leesbare manuscripten van een paar deeltjes, is
 áf.
Kees Jansen – Reformatorisch Dagblad | recensie downloaden

De begeleidende en solerende pianisten op deze cd geven alle drie blijk de muziek uitstekend aan te voelen, en voeren Bijsters werk zeer sensitief uit met de violist Edwin Blankenstijn en de sopraan Linde Schinkel. Bijna onnodig te zeggen dat deze cd de moeite van het aanschaffen ten volle waard is.
Kees Weggelaar – De Orgelvriend | recensie downloaden