Julia & Romeo

< Terug naar Portfolio

Muziektheater Hollands Diep

Microfestival – Energiehuis Dordrecht

2017

Recensie:

” Linde Schinkel draagt de voorstelling met gemak. Ze zingt verhalend en vertellend, maar kan ook makkelijk de hoogte in met haar stem. De Gounod-aria ‘Je veux vivre’ gaat, net als alle andere teksten, in het Nederlands. Haar Julia is een beetje stoer; van fondanterigheid in de manier waarop Julia het avontuur beleeft, is geen sprake.

(…)als pater Lorenzo, wiens optreden wordt begeleid met zeer authentiek klinkend gregoriaans, de twee geliefden in de echt verbindt, levert dat een mooie, subtiel gespeelde scène op.

Linde Schinkel is handig met haar kleurrijke medespelers, die net als wajangpoppen armbewegingen kunnen maken met stokjes die door de speler worden bediend. ” Francois van den Akker – Place de l’Opera

Foto’s: Rob van Herwaarden

Het bekende verhaal van Shakespeare vertelt vanuit het perspectief van Julia, in een combinatie van muziektheater en poppenspel. Julia, een meisje van 13, wil zonder haar geliefde Romeo niet verder leven. Ze aarzelt nog tussen leven en dood. Zij haalt de gebeurtenissen van de afgelopen tijd voor de geest. Wat beslist zij tenslotte?

De poppen vertolkten de verschillende personages en speelden het verhaal in flashbacks. In stil spel, onderbroken of vergezeld door aria’s, liederen en gezongen monologen op muziek van Prokofiev en Max Knigge en op de teksten van Shakespeare en eigen teksten. Julia werd gezongen en gespeeld door de veelzijdige zangeres Linde Schinkel. Tevens bespeelde zij de pop Julia en ook andere personages uit het verhaal.

Team:

Sopraan/actrice/poppenspel: Linde Schinkel
Altviool/poppenspel/zang: Karin Dolman
Piano/poppenspel/zang: Caecilia Boschman


Composities: Sergej Prokofiev, Max Knigge
Teksten: William Shakespeare
Vertaling: Gerrit KomrijCilia Hogerzeil
Regie en tekstbewerking: Cilia Hogerzeil

Poppen/coaching poppenspel: Damiët van Dalsum
Productieleiding: Norma Gijzen
Licht: Roland van Meel